Beschrijving
Het Mexicaanse verhaal
Mexico is het land van oorsprong van vanille. Het waren de Totonaques (de Azteken kwamen later), een indianenvolk, dat dit prachtige product verbouwde in met name de staten Vera Cruz en Puebla. In de 16e eeuw ontdekten hun kolonisten, de Spanjaarden, vanille en besloten deze naar andere koloniën te exporteren.
Profiel
Profiel
Hints: aards, kruidig
Boeren
Boeren
Van planten tot oogsten, de teelt van Mexicaanse vanille is een echt werk van geduld en delicatesse, dat is wat de prijs van dit uitzonderlijke product rechtvaardigt. Samen met de cacaocultuur kunnen boeren een behoorlijk inkomen hebben.
Nutritionele waarden
Ingrediënten
CHOCOLADE MET ZOETSTOFFEN: cacaobonen, cacaoboter, zoetstoffen: inositol, erythritol, ribose, collageen, octaanzuur (kokos-mct), vanillestokken (1%), zoetstof: thaumatine (katemfe fruit). Bevat minimaal 60% cacaobestanddelen.
Voedingswaarde
Gebaseerd op 100g: Energie: 525Kcal, 2197kJ
Totaal vet: 49g
– welke Verzadigd vet: 30g
Koolhydraten: 32g
– welke Suiker: 6g * -> Niet wat je denkt, lees meer over D-ribose hier
– welke Polyolen: 25g °
Eiwit: 9g
Zout: 0g
*inclusief ribose
° inclusief inositol