Beschrijving
Het Tahitiaanse verhaal
Terroir vanillestokje:
De afgelopen honderd jaar hebben bijna alle duizend Polynesische vanilletelers niet langer hun eigen vanilles bereid (drogen);
ze plukken ze en verkopen ze aan de weinige bereiders die in het gebied actief zijn.
Het resultaat is dat elke bereider vanille haalt uit minstens honderd plantenbakken verspreid over de hele archipel. Alle vanille van de verschillende plantages en eilanden worden zo met elkaar vermengd en tegelijkertijd bereid.
Toen het begrip terroir eenmaal was losgelaten, waren de vanilles niet meer te onderscheiden.
Profiel
Profiel
Hints: Pruimen, zoethout, rood fruit
Alleen fruit dat volledig rijp is (donkerbruine kleur) wordt geselecteerd,
een selectieproces dat identiek is aan dat van druiven voor “Vendanges
Tardives ” en de “Sélections grains nobles” fineren wijnen uit de Elzas.
Dit zeer late oogstproces, uniek in Polynesië, maakt het mogelijk om de smaak en aromatische kwaliteiten van Tahitiaanse vanille te verbeteren.
Boeren
Boeren
“Er was een behoefte om de voedende terroirs van onze kostbare Tahitiaanse vanille te vatten, te onderscheiden, te identificeren en ze bekend te maken.”
– Vanilleboeren van Tahiti –
Nutritionele waarden
Ingrediënten
CHOCOLADE MET ZOETSTOFFEN: cacaobonen, cacaoboter, zoetstoffen: inositol, erythritol, ribose, collageen, octaanzuur (kokos-mct), vanillestokken (1%), zoetstof: thaumatine (katemfe vrucht). Bevat minimaal 60% cacaobestanddelen.
Voedingswaarde
Op basis van 100g:
Energie: 525Kcal, 2197kJ
Totaal vet: 49g
– welke Verzadigd vet: 30g
Koolhydraten: 32g
– welke Suiker: 6g * -> Niet wat je denkt, lees meer over D-ribose hier
– welke Polyolen: 25g °
Eiwit: 9g
Zout: 0g
*inclusief ribose
° inclusief inositol