Omschrijving
Het verhaal van de Comoren
De Comoren bestaan uit 4 eilanden: Mayotte en drie eilanden die onafhankelijk zijn van Frankrijk en die de Unie van de Comoren vormen (Grande Comore, Anjouan en Moheli). Grande Comore is een vulkanisch eiland.
Het eiland kampt met een ernstig gebrek aan water, de vulkanische rotsen houden geen water vast en er is weinig bron. De belangrijkste economische hulpbron is de teelt van vanille. Vanille, geïntroduceerd in de Comoren vóór de jaren 1930, wordt op de vier eilanden op traditionele wijze verbouwd.
Profiel
Profiel
Hints: plantaardig, bloemig, dragon
Boeren
boeren
Deze grillige orchidee heeft een prachtige trosbloem. Bevruchting wordt handmatig uitgevoerd door vrouwen bij zonsopgang. Een goede werker “trouwt” met 1000 tot 1500 vanillebloemen per dag. Tijdens de oogsttijd plukt men peul voor peul, tot op het precies moment net voor”technische rijping”.
Nutritionele waarden
Ingrediënten
CHOCOLADE MET ZOETSTOFFEN: cacaobonen, cacaoboter, zoetstoffen: inositol, erythritol, ribose, collageen, octaanzuur (kokos-mct), vanille (1%), zoetstof: thaumatine (katemfe vrucht). Bevat minimaal 60% cacaobestanddelen.
Voedingswaarden
Op basis van 100g:
Energie: 525Kcal, 2197kJ
Totaal vet: 49g
– welke Verzadigd vet: 30g
Koolhydraten: 32g
– welke Suiker: 6g * -> Niet wat je denkt, lees meer over D-ribose hier
– welke Polyolen: 25g °
Eiwit: 9g
Zout: 0g
*inclusief ribose
° inclusief inositol