Beschrijving
Het Ecuadoriaanse verhaal
Woud
Cacao op de boerderij van Garyth groeit in een duurzaam boslandbouwsysteem, wat helpt om planten- en dierenleven in het gebied te beschermen, inclusief de rijke biodiversiteit van de Tumbes-Chocó-
Magdalena nationaal park. Dit park is een van de top 25 hotspots voor biodiversiteit in de wereld en strekt zich uit over 3 landen. Hoewel de biodiversiteit in Colombia en Peru relatief intact is, wordt het bedreigd in Ecuador vanwege ontbossing en monocultuur landbouw.
Garyths benadering van cacaoproductie is een lichtend voorbeeld van hoe goed de natuur en landbouw in harmonie kan samenleven. Een gepassioneerde en deskundige biologische boer, Thomas ,heeft verschillende natuurlijke systemen geïntroduceerd om zijn bomen en gewassen te vrijwaren
van ziekten en om bestuiving en een gezonde groei van de cacaopeulen te stimuleren. In 2019 werd zijn harde werk beloond met een biologische certificering.
Profiel
Profiel
Finca Garyth Nacional cacao heeft een complex en mild profiel gedomineerd door wilde tropische smaken, bloemige noten, verse amandelen, een plantaardige ondertoon en banaan bij de afwerking. Het is opmerkelijk laag in chocoladetonen en zuurtegraad, waardoor de smaken voor zich spreken.
De fermentatie gebeurt volgens strikte protocollen gedurende 5 tot 7 dagen in een gecontroleerde binnenomgeving : drielaagse houten kisten. De bonen zijn dan gedroogd door warme lucht afkomstig van een warmte-inductor – denk aan een grote haardroger. De machine wordt aangedreven door hernieuwbare energie uit organische afvalstoffen (palm kaf). De machine zendt gedurende vier tot vijf uur hete lucht door de bonen totdat ze het juiste vochtgehalte hebben bereikt. Rigoureus sorteren en selecteren resulteren in schone en homogene bonen.
Boeren
Boeren
De familie Cedeño Aguilar noemde hun boerderij Garyth, afgeleid van de eerste letters van hun drie zonen – Gabriel, Alberto en Ricardo, en hun ouders, Yolanda en Thomas. Bij Garyth vinden alle processen van groeien en oogsten tot fermentatie en drogen plaats op de boerderij. Daarom mag de boerderij een landgoed worden genoemd. Yolanda, de matriarch van de familie, exploiteert een kleine chocoladefabriek. Dit geeft haar de mogelijkheid om de gewassen van de boerderij te testen uit de eerste hand en het volledige potentieel van de bonen te ontdekken. Garyth chocoladerepen zijn allemaal te koop in Ecuador. Onze leverancier gelooft sterk in de hoogwaardige en duurzame benadering van cacaoteelt van Garyth. Om de verdere groei van de boerderij te ondersteunen, prefinanciert onze leverancier zijn cacao aankopen van Garyth, waardoor het nodige kapitaal vrijkomt voor de teelt van biologische nationale cacao.
Nutritionele waarden
Ingrediënten
PURE CHOCOLADE MET ZOETSTOFFEN: cacaobonen, zoetstoffen: inositol, erythritol, ribose, collageen, octaanzuur (kokos-mct), zoetstof: thaumatine (katemfe vrucht). Bevat minimaal 70% cacaobestanddelen.
Voedingswaarde
Op basis van 100g:
Energie: 451Kcal, 1887kJ
Totaal vet: 39,6g
– welke Verzadigd vet: 24,4g
Koolhydraten: 28,7g
– welke Suiker: 7,6g * -> Niet wat je denkt, lees meer over D-ribose hier
– welke Polyolen: 17,6g °
Eiwit: 12,5g
Zout: 0g
*inclusief ribose
° inclusief inositol