Beschrijving
Het verhaal van Madagaskar
Woud
Sambirano Tsarafandray cacao is biologisch gecertificeerd; er worden geen pesticiden en alleen natuurlijke meststoffen gebruikt. Cacaobomen groeien onder het bladerdak van inheemse schaduwbomen samen met mango, banaan, vanille, ananas, paprika en andere gewassen. Duurzame agroforestry-systemen zoals deze vormen een bufferzone ter bescherming van Sambirano’s natuurlijke regenwouden. Dit is hard nodig; meer dan 40% van de bossen van Madagaskar
zijn in de afgelopen 60 jaar verdwenen en de resterende bossen zijn versnipperd.
Ontbossing en bodemerosie vormen een grote bedreiging, waardoor boeren minder in staat zijn om voldoende voedsel produceren. Met de hulp van de Rainforest Alliance planten cacaoboeren in de Sambirano Valley nieuwe bomen om bodemerosie tegen te gaan en het resterende bos te beschermen en het natuurlijke landschap van de vallei te herstellen.
Profiel
Profiel
Sambirano Tsarafandray cacao heeft een mooi smaakprofiel met medium zuurtegraad, fruitige smaken met bessen en kersen, delicate tonen van jasmijn en vanille, en een frisse hints van citrus bloeien in de afdronk. Zoals alle cacao uit Madagascar Mivoatra heeft uitstekende genetica. Sinds de eerste cacaobomen naar het eiland werden gebracht, pasten ze zich aan aan het Malagassische klimaat en de bodem, wat resulteerde in unieke hybriden van criollo, trinitario- en forastero-variëteiten.
Tsarafandray cacao wordt centraal gefermenteerd gedurende 4 tot 5 dagen in 3-banden houtendozen en in de zon gedroogd.
Boeren
Boeren
Kleine cacaoboeren in de Sambirano-vallei profiteerden niet van hun beroemde cacao totdat Union de Coopérative Lazan’ny Sambirano (UCLS) een uitgebreide cacao-programma begon, gericht op biologische landbouw, selectie van plantmateriaal en adequate post-oogsten. UCLS is een overkoepelende organisatie van 23 primaire coöperaties. Zijn 410 leden
zijn aandeelhouders in hun coöperatie en in UCLS, zodat ze er maximaal profiteren van de toegevoegde waarde in de toeleveringsketen en voorfinanciering. De cacao is biologisch gecertificeerd en Fairtrade SPP (Small Producers Program). Onze leverancier heeft een exclusieve samenwerking met Tsarafandray, een van de belangrijkste coöperaties met 47 leden. Deze kleine boeren profiteer direct van premium prijzen voor hoogwaardige cacao en certificering.
Nutritionele waarden
Ingrediënten
PURE CHOCOLADE MET ZOETSTOFFEN: cacaobonen, zoetstoffen: inositol, erythritol, ribose, collageen, octaanzuur (kokos-mct), zoetstof: thaumatine (katemfe vrucht). Bevat minimaal 70% cacaobestanddelen.
Voedingswaarde
Op basis van 100g:
Energie: 451Kcal, 1887kJ
Totaal vet: 39,6g
– welke Verzadigd vet: 24,4g
Koolhydraten: 28,7g
– welke Suiker: 7,6g * -> Niet wat je denkt, lees meer over D-ribose hier
– welke Polyolen: 17,6g °
Eiwit: 12,5g
Zout: 0g
*inclusief ribose
° inclusief inositol