Beschrijving
Het verhaal van Togo
Woud
Plateaux Region staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving met tropische bossen en natuurlijke watervallen. De boombedekking is de afgelopen tijd echter aanzienlijk afgenomen, resulterend in landdegradatie en verlies van biodiversiteit. Bossen werden gekapt vanwege slash and burn landbouw. Ook is hout een belangrijke energiebron: de meeste huishoudens
koken er hun eten op. Interessant is dat cacao- en koffieteelt een belangrijk
bescherming biedt voor de Togolese bossen. Boeren telen deze gewassen traditioneel onder het bladerdak van natuurlijke bossen, soms vermengd met andere gewassen, een zogenaamde agroforestry systeem. Omdat hun levensonderhoud ervan afhangt, hebben boeren een grote prikkel om de bmomen niet om te hakken. Integendeel, ze beschermen de bossen tegen verdere degradatie en dragen – als een gevolg daarvan– bij tot het behoud van de biodiversiteit.
Profiel
Profiel
Deze cacao heeft een volle body met aangename chocoladetonen, lage
zuurtegraad, kruidige en houtachtige hints en tonen van kokosnoot en amandel.
De boeren fermenteren de bonen in hopen onder bananenbladeren en drogen ze op Afrikaanse bedden in direct zonlicht. De lokale partner van onze leveranciers, Mister Ouru, selecteert zorgvuldig de coöperaties om cacao van te kopen, en regelt de kwaliteitscontroles en het transport naar het magazijn van onze leveranciers, waar de bonen een tweede keer worden gezeefd en
gesorteerd.
Boeren
Boeren
Armoede is wijdverbreid in Togo, vooral in de landelijke gebieden waar – volgens de World Bank – 69% van de mensen leeft onder de armoedegrens van 2 dollar per dag. Onze leverancier heeft een directe prijsovereenkomst met coöperaties die aan Togo Suncao leveren. Direct cacao kunnen verkopen aan
de internationale markt voor speciale cacao is erg belangrijk voor de kleine boeren.
De meeste kleine boeren in Togo zijn georganiseerd in coöperaties onder de paraplu van de Federaties van koffie- en cacaobonden. De Federatie biedt ondersteuning voor training, toegang naar markten en financiering. Op deze manier kunnen coöperaties hun leden voorfinancieren, waardoor de kleine boeren een inkomen hebben tussen de oogsten, zodat ze school, erelonen, medische rekeningen en andere kosten kunnen betalen.
Nutritionele waarden
Ingrediënten
PURE CHOCOLADE MET ZOETSTOFFEN: cacaobonen, zoetstoffen: inositol, erythritol, ribose, collageen, octaanzuur (kokos-mct), zoetstof: thaumatine (katemfe vrucht). Bevat minimaal 70% cacaobestanddelen.
Voedingswaarde
Op basis van 100g:
Energie: 451Kcal, 1887kJ
Totaal vet: 39,6g
– welke Verzadigd vet: 24,4g
Koolhydraten: 28,7g
– welke Suiker: 7,6g * -> Niet wat je denkt, lees meer over D-ribose hier
– welke Polyolen: 17,6g °
Eiwit: 12,5g
Zout: 0g
*inclusief ribose
° inclusief inositol